Razstava Ubald Trnkoczy

Piran-sobota, 29.04.2017

V soboto, 29. aprila 2017, so v križnem hodniku Minoritskega samostana v Piranu odprli fotografsko razstavo Ubalda Trnkoczyja in društva Anbot z naslovom Male štorije naše dediščine.

Člani študijskega krožka, ki je potekal v okviru društva Anbot Piran, so izjemno počaščeni, da je fotograf Ubald Trnkoczy ob njihovih prizadevanjih za ohranjanje dediščine dobil idejo za razstavo, katere namen je spomniti na izjemno bogastvo, ki nas obkroža. Bogastvo neokrnjene narave in dobrih ljudi.

Osemnajst fotografij, na katerih nastopajo člani društva, prikazuje vsakdanje življenje, kulturo in običaje istrskega področja, ob njih pa naj bi obiskovalec začutil tisti pridih preteklosti, ki je oblikoval tako naše okolje kot nas same.

Na odprtju razstave je MePZ Georgios iz Pirana pod vodstvom Danijela Grbca in ob spremljavi Saša Fajona na orglah izvedel skladbo “Nostris tuta manes precibus Pyrrhanea tellus”, ki jo je slednji tudi napisal, poleg zbora pa so nastopili še člani KD Šavrini in anka Šavrinke, ki so se predstavili s svojo himno ter skečem o “mižeriji”.

Fotografska razstava bo v križnem hodniku na ogled prihodnje tri mesece.

Nataša Fajon

Male štorije naše dediščine. / Generalka in otvoritev -Foto: Nataša Fajon